BASIN BÜLTENLERİ

3. Iron Mountain Gelişen Pazarlar Başkan Yardımcılığı’na Cenker Özhelvacı getirildi

İstanbul,

Fiziksel ve dijital arşiv ile bilgi yönetimi hizmetleri sunan Iron Mountain Incorporated (New York Borsası: IRM), Cenker Özhelvacı’nın Iron Mountain Gelişen Pazarlar Başkan Yardımcısı olarak atandığını duyurdu. Özhelvacı yeni göreviyle Doğu Avrupa, Rusya & Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT), Türkiye, Orta Doğu ve Kuzey Afrika'da gerçekleştirilecek büyüme stratejisine öncülük edecek. Özhelvacı aynı zamanda, Iron Mountain Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri Genel Müdürlüğü görevini başarıyla yürütüyor.

1993 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nden mezun olan Özhelvacı, 2000 yılında aynı üniversitede MBA programını tamamladı.

Kariyerine Atlas Copco’da Satış Mühendisi olarak başlayan Özhelvacı, daha sonra BMW Türkiye’de Satış Yöneticisi olarak çalıştı. Özhelvacı kariyerine Nortel Networks’te devam etti. Ardından 2001-2006 yılları arasında Türk Telekom’da (Aria – Avea) Kanal Yöneticisi olarak görev aldı. 2006-2016 yılları arasında tüketici kredisi raporlama ve analitik danışmanlık şirketi olan Experian’da Türkiye ve Orta Doğu Ülke Müdürlüğü ve sonrasında Doğu Avrupa, Türkiye ve Ortadoğu Genel Müdürlük görevlerini yürüttü. Özhelvacı, 2016-2017 yılları arasında Birleşik Arap Emirlikleri kamu kuruluşu olan Al Etihad Credit Bureau’da Satış ve Pazarlama Genel Müdür Yardımcılığı görevini üstlenerek görevi süresince Dubai’de yaşadı. 2017 yılında Iron Mountain bünyesine katılan Özhelvacı şirketin gelir artışına katkıda bulunmanın yanı sıra, satışların, operasyonun, müşteri hizmetlerinin ve çalışan bağlılığının verim artışında önemli rol oynadı.

Yeni görevi için heyecan duyduğunu belirten Iron Mountain Gelişen Pazarlar Başkan Yardımcısı – Türkiye & BAE Genel Müdürü Cenker Özhelvacı; “Arşiv ve bilgi yönetimi alanında öncü bir markaya liderlik etmekten gurur duyuyorum. Iron Mountain olarak Türkiye’ye katkı sağladığımız geniş bir hizmet yelpazemiz var. 2021 yılı stratejilerimizin arasında yatırımlarımızı hızlandırarak pazardaki lider konumumuzu güçlendirmeye devam etmek yer alıyor. Aynı zamanda Birleşik Arap Emirlikleri ve Rusya’da yaptığımız satın almaların entegrasyon süreçleri de devam ediyor. İş hedeflerimiz doğrultusunda paydaşlarımızla iş birliği yaparak Türkiye için değer üretmeyi ve İstanbul ofisimizin bölgesel bir üs haline gelmesi için yatırımlarımızı sürdüreceğiz.” dedi.

Iron Mountain Hakkında
1951 yılında kurulan Iron Mountain Incorporated (New York Borsası: IRM), arşiv ve bilgi yönetimi hizmetleri alanında dünya lideri bir şirkettir. Dünya çapında 225.000’den fazla kuruluş tarafından güvenle tercih edilen ve yaklaşık 50 ülkede 1.480’den fazla tesiste 8,5 milyon m 2 ’yi aşan gayrimenkul ağıyla Iron Mountain, kritik bilgiler, hassas veriler, kültürel ve tarihi eserler dahil olmak üzere maddi manevi çok değerli varlıkları saklıyor ve koruyor. Fiziksel arşiv yönetimi, bilgi yönetimi, dijital dönüşüm, güvenli imha ile veri merkezleri, bulut hizmetleri, sanat eseri depolama ve lojistiği içeren çözümler sunan Iron Mountain, işletmelerin maliyetleri ve risklerini düşürmelerine, yönetmeliklere uymalarına ve daha dijital bir çalışma yöntemi sağlamalarına yardımcı oluyor. 2007 yılından bu yana pazar lideri olarak Türkiye’de faaliyet gösteren Iron Mountain, 7 tesiste, 200’ün üzerinde çalışanıyla 1.400’den fazla işletmeye hizmet veriyor.

Daha fazla bilgi için:www.ironmountain.com.tr/

Bilgi için:

Ayçin Noyan – Weber Shandwick, anoyan@webershandwick.com; 0530 329 69 32

Hande Hazinedaroğlu – Weber Shandwick, hhazinedaroglu@webershandwick.com; 0549 828 41 69