Iron Mountain, Recall Şirketini Satın Alma İşlemini Tamamlıyor

Şirket alımı, küresel kapsama alanını güçlendirir, yeni pazarlara kapı açar ve hizmet dağıtımınıartırır

BOSTON – 2 Mayıs 2016 – Arşiv saklama ve bilgi yönetimi hizmetlerinde dünya lideri Iron Mountain Incorporated (NYSE [New York Borsası]: IRM),bugün, yaklaşık 2 milyar ABD Doları karşılığında öncelikli hisse işlemi kapsamında Recall Holdings Limited şirketini satın alma işlemlerini tamamladığını duyurdu. Bu satın alma işlemi ile Iron Mountain, ABD, Kanada ve Avustralya’daki mevzuat anlaşmaları uyarınca elden çıkarılacak olan faaliyetler hariç olmak üzere, tüm tesisler, araçlar, çalışanlar ve müşteri varlıkları dahil, , Recall’ın küresel faaliyetlerinin tamamını satın almış bulunuyor. İnigltere’deki Recall biriminin satın alım işlemleri ise, düzenleyici kurumların denetiminden geçmeyi bekliyor. Ayrıca, Iron Mountain, Şirketin 17 Haziran 2016 tarihinde düzenlenecek olan Hissedarlar Yıllık Toplantısında yönetici adayları arasında yer alacak olan Recall’ın direktörleri Neil Chatfield ve Wendy Murdock’u kendi Yönetim Kuruluna atamıştır.

Artan düzenlemeler, devam eden güvenlik tehditleri ve verileri işletme değerine dönüştürme gereksinimi, bilgi ve varlıkların yönetiminin hem karmaşıklığını aynı zamanda önceliğini artırmaktadır. En önemli varlıkların korunmasını ve aynı zamanda bu varlıklara doğrudan erişimi sağlamak için, kayıtlardan verilere ve sanat eserleri gibi değerli varlıklara kadar hiçbir çıkar, şirketler için bu kadar yüksek seviyede olmamıştır. Şirketler en önemli varlıkları korumak ve bu varlıklardan en iyi şekilde yararlanmak için geliştirilen ürün ve hizmetleri deneyimli, güven ve güvenlik ilkelerini yaşayan ve aynı zamanda coğrafi olarak kendilerine yakın olan bir iş ortağına ihtiyaç duyuyorlar. Ayrıca, şirketleri olgunlaştıkça ve değiştikçe, iş ortağının kendisine uyum sağlayabileceğinden ve farklı bölgelerde ve yeni sektörlerde büyümesini destekleyebileceğinden emin olmaları gerekiyor.

Iron Mountain başkanı ve CEO’su William L. Meaney görüşlerini şöyle ifade ediyor: “Bugün Iron Mountain için önemli bir dönüm noktasıdır ve Recall’dan gelen yeni iş arkadaşlarımızı ve Recall’ın müşterilerini ve hissedarlarını şirketimizde karşılamaktan büyük bir sevinç duyuyoruz.” ”Bu şirket alımı, müşterilerimizin en önemli varlıklarını koruyan güvenilir şirket olma vizyonumuzu geliştirmemize önemli ölçüde katkı sağlayacak ve müşterilerimizin arşiv saklama ve yönetim ihtiyaçlarını daha iyi bir şekilde karşılamak için hizmetlerimizi ve kapsama alanımızı artıracaktır. Gerek bilgi ve varlıkların stratejik değerini koruma, gerekse müşterilere bu varlıklara ilişkin daha fazla erişim, kontrol ve değer kazandıran yenilikçi ürün ve hizmetler geliştirmeye devam etme noktasında, bu güven ilişkisi, şirketimizin temel taşlarından birini oluşturuyor. Tüm dünyada seçkin bir müşteri deneyimi sağlamak için her iki şirketin beceri ve uzmanlığından yararlanarak stratejik ve finansal hedeflerimizi gerçekleştirme yolunda şimdi daha güçlü bir konuma sahibiz.”

Iron Mountain’ın Recall şirketini satın almasıyla ilgili daha fazla bilgi edinmek için, lütfen www.ironmountain.com.tr/Iron-Mountain-Recall-Acquisition.aspx.

Iron Mountain ile ilgili olarak
Iron Mountain Incorporated (NYSE [New York Borsası]: IRM), depolama ve bilgi yönetimi hizmetlerinde dünya lideridir. Tüm dünyada 220.000’den fazla şirketin güvendiği Iron Mountain, müşterilerimiz için en önemli olanı korumayı ve muhafaza etmeyi amaçlayan, 45 ülkede, 1350’yi aşkın tesiste, 80 milyon feetkareden büyük bir gayrimenkul ağına sahiptir. 1951 yılında kurulan Iron Mountain, önemli iş belgeleri, elektronik belgeler, tıbbi veriler ve kültürel ve tarihi eserler gibi milyarlarca bilgi varlığını depolamakta ve korumaktadır. Iron Mountain’ın ürün ve çözüm portföyü, kayıt yönetimi, veri yönetimi, belge yönetimi, veri merkezleri, sanat eseri depolama ve bu hizmetler ile ilgili lojistik fonksiyonlarını içermektedir. Güvenli imha, şirketlerin depolama maliyetlerini azaltmasına, yönetmeliklere uymasına, afetten kurtulmasına ve bilgilerini daha iyi bir şekilde kullanmasına yardımcı olmaktadır. Daha fazla bilgi için www.ironmountain.comadresini ziyaret edin.